METODOLOGIA

Els grups de treball no superaran els 6 porters per monitor.
Aquests grups, per edats, podrien variar, atès que ocasionalment el nivell no es correspon amb l’edat. Aquest criteri s’ha de tenir en compte per afavorir la bona dinàmica de les sessions i l’adequat aprenentatge del porter, tenint en compte les seves característiques individuals.

La metodologia aplicada estarà marcada per uns objectius i uns continguts concrets per cada grup de treball i pràcticament seran individualitzats donat que cada porter necessita uns estímuls concrets i específics.
Es crearan sessions adequades a l’etapa de formació dels porters.

Dintre de la metodologia de treball de l’entrenament de porters trobem diferents corrents:
SITUACIONS ANALÍTIQUES: on intentem buscar la millora tècnica mitjançant repeticions i repeticions de continguts específics però desvinculats de situacions de joc. No hi ha presa de decisions i es realitza una automatització del gest tècnic concret.
• SITUACIONS MIXTES: a l’entrenament es donaran accions més properes a la competició on combinarem l’automatització del gest i la presa de decisions, major percepció de situacions variants, diversitat d’estímuls i de situacions que es poden trobar.
• SITUACIONS GLOBALS: l’entrenament ajudarà a familiaritzar-se amb situacions reals del joc, relacionar coneixements del joc amb la presa de decisions. Tot això a partir del treball en grup ja que és el porter qui executarà totes les accions ja siguin defensives o ofensives.

Des del nostre punt de vista cada situació de treball ens servirà en moments diferents de la sessió. A més nombre d’estímuls augment de la riquesa gestual pel porter i major experiència que al final és el que ajuda a millorar al postres porters.

CONTINGUTS TIPUS DEL TREBALL DE CADA PART DE LA SESSIÓ ENTRENAMENT 1h30′

Durant les sessions seguirem una rutina força clara amb la que els porters aniran sentint-se més còmodes dia a dia.

PRE-SESSIÓ de forma autònoma

  • ACTIVACIÓ: reptes individuals.
  • COORDINATIVES: escales, corda, etc.
  • PREVENCIÓ DE LESIONS: turmells, espatlles, dits, canells, etc.
  • FORÇA GENERAL: principals grups musculars tronc superior i inferior.

ESCALFAMENT: escalfament principalment amb jocs i activitats disteses on treballem el contingut tècnic o tàctic a treballar durant la sessió. Posteriorment mitjançant un treball analític incidirem en qüestions tècniques.

PRINCIPAL TÈCNICA: a partir d’un treball mixte sobre qüestions tècniques i físiques segons els objectius plantejats.

PRINCIPAL TÀCTICA: a partir d’un treball mixte sobre qüestions tàctiques i físiques segons els objectius plantejats.

FINAL GLOBAL: situacions reals de joc, on podrem fixar-nos en parts tàctiques i observar si la presa de decisions, la velocitat gestual, la col•locació del porter són correctes

ESTIRAMENTS: La FLEXIBILITAT és la gran oblidada en els últims anys, sobretot a la base. Els estiraments afavoreixen i potencien la flexibilitat que tant ajuda ela portes en diferents situacions de joc. Juntament amb la seva PERCEPCIÓ CORPORAL.

El porter ha de tenir el màxim d’amplitud de moviment, afavorint així la realització d’estirades i posicions corporals més relacionades amb altres esports: handbol, hoquei o gimnàstica esportiva.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *